Macarena-sommeren

Året var 1996 og verden gikk fra vettet, musikalsk sett.
Les også: Sommeren 1993
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1995

Å reise tilbake til sommeren 1996 er en enorm nostalgi-tripp: Macarena, Pog, og Mission impossible. Webjørn i P3sommer har som vanlig tatt seg en tidsreise, og har plukket ut det mest minneverdige fra sommeren 1996.

Hør Webjørns tidsreise her: Sommeren 1996

Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Vi hadde fått dreisen på internett nå. Vi satt på maskiner med Windows 95, surfet på Alta vista, og følte på at CD-rom, ja det var spennende greier. Er det noen andre som husker lyden som kom da man måtte koble seg til internett?

Les også: P3 setter stemningen!

Gøy for barna

Pog var også svære greier. Dere husker sikkert de tynne pappbrikkene som man stablet oppå hverandre, slik at man kunne spille om hverandres pogs. Man kastet slammeren sin på potten med pogs, og de pog’ene som havnet med bildesiden opp fikk man beholde. Chupa Chups gjorde genistreken i å selge sylindere hvor du fikk 10 pogs, én slammer, og to slikkepinner, noe som gjorde at kidsa gikk rundt med små pappbrikker med firmanavnet deres på. Det ble visstnok innført forbud mot pog enkelte steder i USA, Storbritania og Australia, fordi det på mange skoler ble ansett som gambling.

En slammer var kjekk å ha når man skulle stjele pogs fra andre. (Foto: flickr.com/photos/freshfauxx)
En slammer var kjekk å ha når man skulle stjele pogs fra andre. (Foto: flickr.com/photos/freshfauxx)

Tidenes sommerhit

Vi hørte på Fugees med «Ready or not«, Bjelleklang med «Gud!, hvor du er deilig» og ikke minst Fools Garden med «Lemon Tree».

Se videoen til «Lemon Tree» her!

Men sangen som virkelig drev oss fra vettet i 1996 var Los Del Rio med «Macarena». Det ble til og med satt Guinnesrekord i Barcelona hvor 400.000 mennesker danset til sommerhiten.

Husker du dansen?: Vipp hendene frem, snu dem, så til hodet, så til hoftene, og rist på rumpa!

Se videoen til Macarena her!

«Fy Flate»

På Tv så vi kanskje på Bot og Bedring, Sommerfugl, eller klassikeren Mot i brøstet. Sistnevnte ble sendt fra 1993 til 1997, og ble skrevet av Tore Ryen som i ettertid kom med mange spin-offs av den populære serien. Serien var en publikumsmagnet for TV2 i mange år, og livet med Nils, Karl, Henry, Trine og Målfrid fikk sin plass i mange norske hjem.

Mot i Brøstet. (Foto: Tv2)
Mot i Brøstet. (Foto: Tv2)

Husker du episoden med vaffel-ekspressen? Se den her!

Ung Cruise

På kino så vi Mission Impossible med Tom Cruise, og syntes alle den var ganske tøff. I dag: ikke fullt så tøff. Regissert av Brian De Palma og med Jon Voigt og Tom Cruise i hovedrollen var den en av de mest innbringende filmene i 1996, og står som et av de beste eksemplene på en typisk nittitalls action-film.

Annet småtteri som skjedde denne sommeren: Tyskland vant EM, og Vebjørn Rodal vant OL-gull på 800 meter. Trine Rein skapte blest da hun uttalte at man ikke kunne bli popstjerne hvis man så ut som et dass, og USA sendte kryssraketter mot Irak.

Hva husker DU best fra 1996? Kommentér i vei!