Husker du dette?

Sommeren 1998 var ikke like lett for alle!

Sommeren 1998 var preget av fotballsanger, spennende teknologi, og etterdønningene av en sex-skandale verden sent skulle glemme.

Hør Webjørn reise til 1998 her:Sommeren 1998

Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Seriesorg

Ungdommen hadde bytta ut rusbrusen med cider, og rulleskøyter var ikke lengre noe man hadde hørt om fra en fjern fortid. De ble nemlig superpopulære, og både voksne og unge tok seg frem på ustødige føtter. Strikking ble kult – igjen, og det var nærmest landesorg i USA da det ble klart at Seinfeld gikk mot slutten på amerikanske tv-skjermer. Her i Norge grein vi over slutten av Mot i Brøstet, men søkte trøst i en ny serie med en prislapp på 350 millioner kroner. Hotell Cæsar var kommet for å bli – lenge.

Hotell cæsar hadde premiere i 1998. (Foto: Tv2)
Hotell cæsar hadde premiere i 1998. (Foto: Tv2)

I sladderverdenen leste vi om romanseryktene mellom Morten Harket og Aqua-Lene, som delte sin kjærlighet med Norge gjennom en motorsykkelulykke på Østlandet.

I did not have…

Sommeren 1998 var også tida da Bill Clinton ble spurt sitt livs mest intime spørsmål, da sex-skandalen med Monica Levinsky var et faktum. Spørsmål om beføling, sigarer, og pupper var da noe av det han måtte svare på, og Clintons offisielle utsagn ble noe komiske etter hvert, slik som i dette klippet.

Monica Lewinsky (Foto: Scanpix/Reuters)
Monica Lewinsky (Foto: Scanpix/Reuters)

Ny teknologi

Nå kunne du også ta med deg cd-samlingen hvor enn du gikk, for MP-man var ankommet! Med hele 32 mb kunne man da laste over sine mp3-filer til en liten boks, slik at man kunne høre på dem hvor som helst! I nettverdenen dukket det også opp begreper som
Beenz og Flooz. Dette skulle bli gangbar valuta på internett, som skulle forene nett-verdenen på samme måte som euroen skulle forene Europa.

De største hitsene

Siden det var fotball-tider, var Ricky Martin fremme med de frekke hoftene sine igjen, og fikk en ny målgruppe med fotballsangen «Copa de la vida» «Vi skrur av verden og slår på Tv’en» sang gutta i DumDum Boys, i «Bønda i fra nord», som også var en enorm hit sommeren 1998. Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge derimot, har en annen favoritt fra sommeren 1998.

«Ghetto Superstar» av Pras er en låt som har tålt tidens tann i aller høyeste grad. Det er en veldig fin låt, med en ganske dyr video såvidt jeg husker. Den så veldig bra ut, og gikk voldsomt mye på MTV. Dette var jo en periode hvor det var svært viktig med gode musikkvideoer, sier Mats Borch Bugge.

Henna-trend

Sommeren 1998 kom Madonna ut med albumet «Ray of light» og skapte trend med henna-tatoveringene sine. En god sliter på MTV denne sommeren var også låta «Frozen» Se bare her..

Madonna – Frozen