Regissør Timo Vuorensola instruerer under innspillingen av Iron Sky. (Foto: Samuli Torssonen)

Hva tror du befinner deg på månens bakside? Skal man tro konspirasjonsteorien er sannheten at månen er okkupert av nazister som flyktet etter andre verdenskrig. I filmen Iron Sky kommer de tilbake for å ta over verden!

Les også: Nazinautene kommer!

Helt siden 2006 har finske Energia Productions og Blind Spot Pictures jobbet med filmprosjektet Iron Sky. Siste del av innspillingen ble gjort ferdig i februar i år og filmen kommer på kino i 2012.

Man skulle kanskje ikke tro at det skulle være mulig å lage en film på ren dugnadsånd og ståpåvilje, men det er nettopp det gjengen bak Iron Sky har gjort.

Dette er en nyskapende filmproduksjon! Prosjektetet er unikt fordi bidragsytere fra hele verden har bidratt til produksjonen via internett.

Filmbonanza ble med Iron Sky-teamet på innspilling i Frankfurt, når et romskip med nazister får kaoset til å bryte løs. Her fikk de også snakke med regissør Timo Vuorensola.

Se hele reportasjen øverst i artikkelen!

Les også: Lynch-spesial i Filmbonanza.

Vuorensola har tidligere regissert verdens mest sette internettspillefilm. Star Wreck: In The Pirkinning er en parodi på Star Wars og Babylon 5 og ble svært populær da den kom ut i 2005.

Les også: The Old Republic vil floppe

Regissøren er også drivkraften bak nettstedet wreckamovie.com som er en banebrytende måte å drive filmproduksjon på. På nettstedet kan filmentusiaster over hele verden bidra i filmproduksjon fra sin egen pc.

Se traileren for Iron Sky her!

Folk elsker å hjelpe

Vuorensola er opptatt av at det å lage film skal være tilgjengelig for alle.

– Hvor du er, hvilken erfaring du har, eller bakgrunnen din har ingenting å si. Ideen er at filmskaping er for alle, og at du kan bli med på prosessen med å lage film via internett. Det er noe vi ønsker å åpne og gjøre veldig enkelt og tilgjengelig for folk, forteller han.

En av filmene som har fått teknisk hjelp fra wreckamovie.com er den norske filmen Kommandør Treholt & Ninjatroppen.

Anmeldelse: Kommandør Treholt & Ninjatroppen.

Vuorensola mener at å finne ut på hvilken måte internettbrukerne kan bidra på har vært en læringsprosess. Da de startet prosjektet var regissøren usikker på hvor mye hjelp de egentlig kom til å få.

Götz Otto og Julia Dietze som Klaus Adler og Renate Richter i Iron Sky. (Foto: Energia Productions)

– Jeg var ganske bekymret for om folk ville hjelpe oss da vi startet å arbeide. Vil folk gjøre dette frivillig, er det tilgjengelig nok, bryr de seg om det? Jeg fant ut at ja, det gjør de. Det er akkurat sånn internett fungerer.

– Det er mange folk der ute som elsker å hjelpe. Hvis det er en meningsfylt sak, så elsker de å hjelpe, og de kan gjøre en stor innsats for deg, sier Vuorensola.

Iron Sky har en stor fanskare som har støttet prosjektet. Tusenvis av fans har donert penger til prosjektet, mange har også bidratt gjennom å stille opp gratis som statister eller direkte til produksjonen via wreckamovie.com.

Det er selvsagt store forventninger til filmprosjektet, og traileren til filmen er sett av flere millioner mennesker.

Vi gleder oss stort til å se resultatet når Iron Sky kommer på kino!