Haven er en science-fiction serie fra den amerikanske kanalen SyFy basert på Stephen Kings roman The Colorado Kid. Serien som premierte for over ett år siden, tar deg med til den vesle byen Haven hvor det meste er sånn som det pleier å være i Kings verden: paranormalt.

Her følger man Audrey Parker (Emily Rose), en FBI-agent med en bakgrunn preget av mystikk, som kommer til den lille byen i det nordøstre USA. Det uforklarlige slår selvfølgelig til, og etterforskningen kan begynne.

SERIER: Løse rykter om norgespremieren for The Walking Dead sesong 2!

Serien har norgespremiere den 8. september på NRK3. 

Mye om og men
Ikke alle er fornøyde med Emily Rose som Audrey Parker. (Foto: SyFy)
Ikke alle er fornøyde med Emily Rose som Audrey Parker. (Foto: Entertainment One Ltd)

Seriens mottakelse så langt har vært blandet, og med tanke på at det alllerede finnes flere konkurrerende seirer som Fringe og Warehouse 13 er det ikke rart at serien blir møtt men viss grad av skepsis.

Få anmeldere skryter den opp i skyene, men Wall Street Journals Nancy Dewolf Smith var etter premieren i all hovedsak positiv på grunn av seriens fokus på de voksne, fremfor tenårings vampyrer.

«Ingen vampyrer (så langt). Men uansett hva som materialiserer seg i byen, så er det tilfredsstillende å se at førsteepisoden i Haven handler om voksne.»

Linda Stasi fra New York Post ga serien en over gjennomsnittlig karakter, men mente at serien oset av gjenbrukte ideer.

«Jada, Haven er morsomt, men i likhet med seriens lette og nydelige agent får jeg følelsen av at jeg har sett dette mange ganger før.»

SERIER: Kommende Frankstein-serie fra House M.D.-produsentene

Mange av de mest kritiske anmelderene har angrepet seriens figurer for å være kjedelige og overfladiske. Matthew Gilbert fra The Boston Globe kaller serien et trygt tilflukssted (haven), for overfladiske figurer, og Slant Magazines Scott Von Doviak går enda hardere ut.

«Rose og Bryant er en kjedelig og kjemifri duo, Den uungåelige trekantsaffæren, er uungåelig kjedelig. Verre enn dette er at det kreative laget totalt har feilet med å gjøre seriens hovedperson, Haven, levende.»

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Hovedpersonene Eric Balfour, Lucas Bryant og Emily Rose har fått svært blandede tilbakemeldinger. (Foto Syfy)
Hovedpersonene Eric Balfour, Lucas Bryant og Emily Rose har fått svært blandede tilbakemeldinger. (Foto Entertainment One Ltd)
Selvfølgelig med gjestestjerner

Serier har lenge brukt stjerner som lokkemidler, og Haven er intet unntak. Cougar Town hentet inn Jennifer Aniston (The Atlantic) og gjengen bak Castle har hintet om en kommende Marvel-episode (i09).

Den lille byen Haven har enda ikke hatt besøk av like appellerende  gjester, men blant de besøkende finner vi Beverly Hills 90210-stjerner Jason Priestley, og wrestling-stjernen Edge.

TOPP 5: Hvilke filmfigurer har best bakgrunnsfortelling?

Haven har ikke helt klart å overbevise de amerikanske anmelderne, så det blir interessant å se hvordan Norge tar i mot den plagede småbyen. Første sesong begynner på NRK3 den 8. september.

Er det for mange serier om det supernaturlige eller er det også plass til en serie som Haven? Legg igjen en kommentar!