Det var mang en Hollywood-traver som fikk champagnen i vrangstrupen da Seth MacFarlane var vert for Oscar-utdelingen i februar i år. Komikeren som blant annet står bak animasjonsserien Family Guy og komedien Ted provoserte under Oscar-utdelingen og kritikken haglet, både fra garvede kritikere og på sosiale medier.

Spesielt åpningsnummeret «We saw your boobs», der MacFarlane oppsummerte alle puppene som var blitt vist på filmlerretet det siste året, fikk mye kritikk og Macfarlane ble omtalt som den dårligste Oscar-verten noensinne.

Anmeldelse: Ted – Det morsomste jeg har sett på veldig lenge!

Har ikke tid

Rett etter prisutdelingen sa MacFarlane at han ikke aldri hadde lyst til å ta på seg den store oppgaven med å være Oscar-vert igjen, men i april spurte likevel produsentene for showet, Craig Zadan og Neil Meron, om Macfarlane ville gjenta suksessen.

Les også: MacFarlane: – Aldri igjen!

For tross kritikken var Seth MacFarlanes Oscar-show en suksess. Med over 40 millioner amerikanske TV-seere som fulgte med på begivenheten er showet den mest sette Oscar-sendingen siden 2010.

MacFarlane har tatt sin tid med å komme med et endelig svar på om han tar jobben med Oscar-utdelingen 2014, men nå melder Deadline at han endelig har bestemt seg. «Pust ut traumatiserte kritikere: Jeg har ikke mulighet til å gjøre Oscar igjen. Prøvde å få det til i tidsplanen, men jeg må sove», skrev MacFarlane i en Twitter-melding.

Videre tvitret MacFarlane at jobben som Oscar-vert virkelig er å anbefale, siden Craig Zadan og Neil Meron er to av de mest talentfulle produsentene i bransjen, og at Joaquin Phoenix er hans forslag til hvem som kan ta over jobben neste år.

Som Seth MacFarlane antydet i sin twitter-melding har han rett og slett ikke tid til å være Oscar-vert enten han har lyst eller ikke, for komikeren har mange jern i ilden om dagen.

Produksjonen av MacFarlanes westernkomedie A Million Ways to Die in the West, med blant andre Charlize Theron, Liam Neeson, Neil Patrick Harris og Sarah Silverman på rollelista, starter til sommeren, i tillegg til at arbeidet med en oppfølger til Ted er i gang.

Les også: Ny westernkomedie fra MacFarlane.

Ble parodiert

På Oscar-showets Youtube-konto ligger flere av åpningsnumrene fra de siste årene ute, blant annet Hugh Jackmans fantastiske «I’m Wolverine»-nummer fra 2009, men mest sannsynlig på grunn av kritikken, ble Seth MacFarlanes puppenummer aldri lagt ut.

Like etter prisutdelingen dukket det imidlertid opp flere artige parodier på Youtube, blant annet denne her:

Hvem bør få jobben som Oscar-vert i 2014? Si din mening i kommentarfeltet!