Torsdag ettermiddag, norsk tid, ble den politiske dramaserien House of Cards historisk som den første serien laget eksklusivt for strømming som noensinne er nominert til Emmy.

Serien fikk den gjeve nominasjonen for beste drama og mottok til sammen hele ni nominasjoner, inkludert en nominasjon til David Fincher for beste regi, og beste mannlige og kvinnelige skuespillere i en dramaserie for Kevin Spacey og Robin Wright.

Les også: Her er Emmy-nominasjonene!

Mange av nominasjonene var i creative arts-kategoriene, blant annet beste kinematografi, beste tittellåt og beste musikk for en serie. Nå har komponist Jeff Beal, som står bak musikken i serien, gått ut og takket Netflix for at han fikk så frie tøyler til å være kreativ, det melder The Hollywood Reporter.

– Vi fikk frie tøyler og følte at vi hadde deres tillit. De var støttende, men la seg ikke opp i den kreative prosessen, sa Emmy-nominerte Jeff Beal.

Han forteller at regissør og produsent David Fincher ble veldig entusiastisk da han hørte nyheten om de mange nominasjonene.

– Han er vanligvis ganske reservert, men nå vil han at vi skal samles igjen. Sikkert for å feire, eller kanskje jobbe, vi er arbeidsnarkomane.

Anmeldelse: House of Cards S01: – «West Wings» vonde tvillingbror

Se traileren for House of Cards her!

Artikkelen fortsetter under videoen.

Så på serien som en film

Fordi hele sesongen ble lagt ut samtidig på Netflix måtte man jobbe annerledes med House of Cards enn på en vanlig TV-serie. Skuespiller Kate Mara, som spiller Zoe Barns i serien, har tidligere uttalt til Filmpolitiet at innspillingen av den første sesongen føltes som innspillingen av en veldig lang film.

Eigil Bryld, som ble nominert i kategorien beste kinematografi for sitt arbeid på serien, forteller at de måtte tilnærme seg serien annerledes.

– Vi så på House of Cards som en film, sa Bryld, noe også Jeff Beal så på som en positiv ting.

– Du kommer inn i en rytme når du ikke trenger å tenke på reklamepauser som forandrer dynamikken. Scener får lov til å gå, og det føles mer filmatisk, sa han.

Les også: Kevin Spacey vil ikkje spele i fleire TV-seriar