Star Wars sine offisielle nettsider har Disney og Lucasfilm annonsert to nye skuespillere for Star Wars VII, resultatet etter en lang jakt på ungt og uoppdaget talent. I november holdt Dinsey åpne opptaksprøver for to sentrale roller i filmen, der de lette etter en gutt og en jente.

Etter auditionrunder i 11 byer i USA og Storbritannia, der over 37.000 unge, håpefulle møtte opp, er det nå klart at Pip Andersen og Crystal Clarke er de to nyeste bidragene til rollelisten for Star Wars VII.

Det er uklart hvilke roller de to skuespillerne skal ha i den kommende filmen, men ifølge BBC er det hovedrollene det er snakk om.

Annonsen for fjorårets opptaksprøver beskrev rollene som en gatesmart og sterk, foreldreløs jente i slutten av tenårene, og en intelligent, dreven gutt i slutten av tenårene eller tidlig i tjueårene. Disney lette etter atletiske skuespillere for begge rollene, gutten måtte være kjekk og jenta «naturlig pen» og helst «a mixed-raced female».

Da nyheten om at Lupita Nyong’o skal spille i filmen kom i juni, ble det spekulert i om hun var ansatt for å fylle denne rollen, men det stemte altså ikke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lupita Nyong'o fikk sitt gjennombrudd med 12 Years a Slave. Nå skal hun spille i Star Wars VII, men det er uvisst i hvilken rolle. (Foto:  AFP PHOTO / ROBYN BECK, NTB Scanpix).
Lupita Nyong’o fikk sitt gjennombrudd med 12 Years a Slave. Nå skal hun spille i Star Wars VII, men det er uvisst i hvilken rolle. (Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK, NTB Scanpix).

Tro mot gammel tradisjon

Som franchise har Star Wars en lang tradisjon for å ha relativt ukjente skuespillere i sentrale roller. Mark Hamill hadde kun spilt i TV-serier og TV-filmer før han dukket opp i rollen som Luke Skywalker, og Harrison Ford fikk også sitt store gjennombrudd med filmen fra 1977.

Star Wars-universet har alltid handlet om å oppfostre ungt talent og med Episode VII ønsket vi å holde oss helt tro mot denne tradisjonen, sa Lucasfilm-sjefen Kathleen Kennedy i pressemeldingen.

– Vi er glad for at så mange møtte opp på opptaksprøvene, og at vi har fått muligheten til å gjøre Crystal og Pip en del av filmen, sa hun om de to skuespillerne.

Nå trer de to altså inn i rekken av Star Wars VII-skuespillere sammen med Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, Lupita Nyong’o og Gwendoline Christie.

Les også: Max von Sydow mulig skurk i «Star Wars VII»

Dette vet vi om skuespillerne

Crystal Clarke er en amerikansk skuespiller som studerer i Glasgow. Hun har både scene- og filmerfaring og dukker opp i kostymedramaet/eventyrfilmen The Moon and the Sun i 2015, der Pierce Brosnan spiller «Solkongen», Ludvig XIV av Frankrike.

Britiske Pip Andersen er en dyktig parkour-utøver, noe han nylig demonstrerte i en Spider Man-reklame for Sony Xperia.

Sjekk ut ferdighetene hans selv her:

Hva synes du om de nye skuespillerne? Si din mening i kommentarfeltet!