– Jeg kunne ikke vært mer begeistret over at Lupita og Gwendoline blir å finne på rollelista til «Star Wars VII». Det er utrolig spennende å se dette ekstraordinært talentfulle ensemblet ta form.

Sjefen for filmselskapet Lucasfilm Kathleen Kennedy sparte ikke på superlativene da hun mandag kveld norsk tid annonserte at Lupita Nyong’o (som vant en Oscar for beste kvinnelige birolle for 12 Years a Slave) og Gwendoline Christie (mest kjent for sin rolle som Brienne of Tarth i serien Game of Thrones) har fått roller i J.J. Abrams kommende romopera.

John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy «Gollum» Serkis, Domhnall Gleeson og den svenske veteranen Max von Sydow, ble alle bekreftet som nye ansikter i Star Wars-filmen i slutten av april. Dette var i tillegg til veteranene Mark Hamill, Carrie Fischer, Harrison Ford, Peter Mayhew (Chewbacca) og Anthony Daniels (C3-PO).

Gwendoline Christie som Brienne of Tarth i en scene fra Game of Thrones. (Foto: HBO)
Gwendoline Christie som Brienne of Tarth i en scene fra Game of Thrones. (Foto: HBO)

TEST DEG SELV: Hvor mange rette får du i vår «Star Wars»-quiz

Innspillingen er allerede i gang

I slutten av april gjorde regissør Abrams det også klart at et knippe nye navn ville dukke opp i løpet av kort tid. Den offisielle innspillingen av filmen startet i Abu Dahbi i midten av mai, noe som gjorde at det hastet å få på plass de siste skuespillerne.

Med den enorme oppmerksomheten Nyong’o har fått i etterkant av årets Oscar-utdeling, og Christies stramme innspillingsplan for Game of Thrones, kan det ha vært timeplanproblemer som har ført til at de to først nå er bekreftet.

Hvilke roller de to vil innta er ikke kjent, men med Christies fekteerfaring peker flere bloggere på at hun kan ende opp som en lyssabelsvingende jedi eller sith. Nyong’o passer godt inn i en tidligere annonsert rolle som ble beskrevet som «a substantial female part», en posisjon Abrams bekreftet ikke var fylt da hovedgruppen ble annonsert for litt over en måned siden. Nettstedet The Hollywood Reporter siterer egne kilder på at denne rollen var beskrevet som «a mixed-raced female in her 20s».

Planlagt premieredato for den nye «Star Wars»-filmen er 18. desember 2015.


Hvilke roller tror du de to skuespillerne vil få? Del dine meninger i kommentarfeltet under.