Hvor i all Wester(Ess)os er de? Nå som femte sesong av Game of Thrones er godt i gang, er det på tide å prøve å få en oversikt over hvor alle rollefigurene er hen. For hvor er det egentlig Tyrion befinner seg i forhold til Daenerys? Akkurat hvor er det Jaimie farter rundt, og hvor langt etter Sansa henger Brienne?

I et forsøk på å gi deg en oversikt over hvor rollefigurene er til enhver tid, lanserer vi nå Filmpolitiets interaktive Game of Thrones-kart!

Her kan du se ferden til de viktigste rollefigurene i serien, helt fra første episode i første sesong til den aller nyeste episoden. Vi kommer til å oppdatere kartet ukentlig.

Dette kan du gjøre

I kartet kan du følge Robb, Jon, Arya, Sansa, Catelyn, Brienne, Jaimie, Tyrion, Daenerys, Sam, Theon, Stannis og Hodor. Om du vil følge alle samtidig, eller noen av gangen, er opp til deg. Du velger selv hvilke figurer du vil hake av, slik at du kan se hvor og når deres veier krysses.

Kartet har fire zoomnivåer, du kan spole frem og tilbake, og du får også informasjon om viktige hendelser som skjer underveis.

Om du ikke har sett alle episodene i Game of Thrones burde du pause kartet før du kommer til episodene du ikke har sett. Hvor figurene befinner seg vil selvfølgelig være en viss spoiler.

Lek deg med Filmpolitiets «Game of Thrones»-kart!

Kartet fungerer best på datamaskin.
Artikkelen fortsetter under bildet.

Filmpolitiets Game of Thrones-kart. Hvis du skrur på alle rollefigurene blir kartet til et skikkelig garnnøste! (Design: Martin Aas, utvikling Anders Engan).
Filmpolitiets Game of Thrones-kart. Hvis du skrur på alle rollefigurene blir kartet til et skikkelig garnnøste! (Design: Martin Aas, utvikling Anders Engan).
Bøker vs. TV-serie – hvilket kart er riktig?

Fantasiuniverset til forfatter George R. R. Martin er gigantisk, og det eksisterer en hel haug med forskjellige kart over Westeros og Essos.

De offisielle bok-kartene som finnes samlingen The Lands of Ice and Fire (2012) og HBOs ofisielle kart samsvarer imidlertid ikke, men siden det er TV-serien vi følger har vi tatt utgangpunkt i HBOs kart.

Det er selvfølgelig ikke bare landskapet som har forandret seg på veien fra bok til TV, serieskaperne har flere steder gjort andre valg en Mr. Martin.

Et godt eksempel er vertshusene Inn of the Kneeling Man, der Arya blir fanget av the Brotherhood Without Banners, og Inn at the Crossroads, der Catelyn tar Tyrion til fange. Disse er slått sammen til ett vertshus, som ligger der Inn at the crossroads ligger i bøkene.

Vi har også tatt oss et par friheter når det gjelder rollefigurenes bevegelser fra episode til episode. Ved flere anledninger vet man for eksempel ikke akkurat hvor rollefigurene er. Man vet for eksempel ikke hvor tilholdsstedet til the Brotherhood Withouth Banners, Hollow Hill, ligger nøyaktig. Ved slike tilfeller har vi gjort en profesjonell gjetning på hvor det er sansynlig at de befinner seg.

Siden figurene bare kan bevege seg én episode av gangen, har vi også gjort små justeringer på hvor langt de forskjellige figurene kommer per episode, slik at rollefigurer som møtes gjør dette på riktig sted til riktig tid.

Kartet er laget av Martin Aas (idé og design) og Anders Engan (utvikling), med undertegnede som «Game of Thrones»-konsulent.

Hva synes du om Filmpolitiets «Game of Thrones»-kart? Gi oss gjerne tilbakemelding i kommentarfeltet!
Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.