Under nattens Emmy-utdeling i Microsoft Theatre i Los Angeles fikk Julia Louis-Dreyfus prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie. Dermed ble hun historisk – ingen har vunnet denne prisen fem år på rad tidligere.

Louis-Dreyfus vant for sin prestasjon i Veep, der hun har rollen som den amerikanske visepresidenten og senere president Selina Meyer.

Skuespilleren brukte takketalen som et stikk til den pågående valgkampen i USA, og beklaget at Veep har revet ned veggen mellom komedie og politikk.

– Jeg vil gjerne be om unnskyldning for dagens politiske klima. Jeg tror at Veep har revet ned veggen mellom komedie og politikk. Showet startet som en politisk satire, men nå føles det mer som en tankevekkende dokumentar, sa Louis-Dreyfus i takketalen.

Har tatt Emmy med storm

Veep endte også opp som kveldens vinner i kategorien beste komiserie. Serien har tatt Emmy med storm de siste årene og vant nå for andre år på rad.

Serien har vært nominert fem år på rad, men vippet Modern Family av komitronen i fjor. Julia Louis-Dreyfus har nå til sammen åtte Emmy-priser. Sin første fikk hun i 1996 for sin prestasjon som Elaine i Seinfeld.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.