Under nattens Emmy-utdeling i Microsoft Theatre i Los Angeles fikk Julia Louis-Dreyfus prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie. Dermed ble hun historisk – ingen har vunnet denne prisen fem år på rad tidligere.

Louis-Dreyfus vant for sin prestasjon i Veep, der hun har rollen som den amerikanske visepresidenten og senere president Selina Meyer.

Skuespilleren brukte takketalen som et stikk til den pågående valgkampen i USA, og beklaget at Veep har revet ned veggen mellom komedie og politikk.

– Jeg vil gjerne be om unnskyldning for dagens politiske klima. Jeg tror at Veep har revet ned veggen mellom komedie og politikk. Showet startet som en politisk satire, men nå føles det mer som en tankevekkende dokumentar, sa Louis-Dreyfus i takketalen.

Har tatt Emmy med storm

Veep endte også opp som kveldens vinner i kategorien beste komiserie. Serien har tatt Emmy med storm de siste årene og vant nå for andre år på rad.

Serien har vært nominert fem år på rad, men vippet Modern Family av komitronen i fjor. Julia Louis-Dreyfus har nå til sammen åtte Emmy-priser. Sin første fikk hun i 1996 for sin prestasjon som Elaine i Seinfeld.