Guillermo del Toro er en mann med mange jern i ilden. For mange jern, viser det seg, til å regissere Star Wars: Episode VII.

Den største nyheten i filmbransjen i fjor var Disneys oppkjøp av George Lucas sitt imperium Lucasfilm, og annonseringen av tre nye Star Wars-filmer. Det er allerede bekreftet at Michael Arndt (Little Miss Sunshine og Toy Story 3) har fått manusjobben, men hvem som skal regissere herligheten er fortsatt uvisst.

Spekulasjonene over hvem som kommer til å få jobben florerer på det store internettet, men nå kan altså enda et navn strykes fra listen.

Se også: Vil vi ha mer Star Wars?

Smigrende å bli spurt

Guillermo del Toro er blant annet kjent for filmer som Pans labyrint og Hellboy.

Les også: Topp 5: Eventyrfilmer!

Den meksikanske regissøren har vært et hett navn på Star Wars-ryktelisten det siste halvåret, men regissøren har tidligere avkreftet at han skal ha noe med de nye filmene å gjøre.

Til Indiewires filmblogg The Playlist har han imidlertid nå avslørt at han faktisk ble spurt om han ville ha jobben, men at han altså takket nei.

– Agenten min fikk en telefon der de spurte «er del Toro interessert»? Men i utgangspunktet har jeg så mange planer selv allerede, og jeg driver med så mye, sa del Toro til The Playlist da han forklarte at han avslo regijobben.

Anbefaler Brad Bird

Del Toro er ikke den eneste som har takket nei til oppdraget. Før jul avslo J.J. Abrams, kjent for Lost og Star Trek, tilbudet om regijobben.

Del Toro synes likevel det var stort å bli spurt om oppdraget, og kommer også med forslag til hvem han synes bør få jobben.

– Det var veldig smigrende. Det var jo bare en telefonsamtale og ble ikke noe mer enn det. Det var veldig hyggelig å bli spurt, men tro det eller ei så er jeg travel nok, fortalte del Toro.

– Fansen fortjener noen som kommer til å fordype seg fullstendig. Som en nerd ville jeg ha elsket om Brad Bird ville tatt jobben, sa han.

Brad Bird er forøvrig kjent for regi på animasjonsfilmen Rottatouille og fjorårets actionthriller Mission: Impossible – Ghost Protocol.

Les også: Topp 5: Tom Cruise – Dette er Cruisern’s beste rolleprestasjoner noensinne!

Opptatt med sci fi-epos

Nå om dagen er Guillermo del Toro opptatt med å ferdigstille science fiction-eposet Pacific Rim. Handlingen i filmen er satt til en verden der soldater styrer gigantiske roboter i kampen mot kolossale monstre kalt «kaiju», som på mystisk vis har steget opp fra havet.

Filmen, som del Toro har skrevet i samarbeid med Travis Beacham (Clash of The Titans), kan skryte av en stjernespekket rolleliste med Charlie Hunnam ( Sons of Anarchy), Ron Pearlman (Hellboy, Sons of Anarchy) og Idris Elba (The Wire og Prometheus) i de største rollene.

Filmen skulle egentlig ha kinopremiere i juli 2012, men Warner Brothers utsatte filmen til 19. juli i år. Under CES-messa i Las Vegas denne uka lanserte Warner Bros. og Legendary Pictures en ny trailer for filmen, eller rettere sagt en ny versjon av traileren, med noen få bilder vi ikke har sett før.

Se traileren her!

Hvem vil du skal få regien på de Star Wars-filmene, og hva synes du om Pacific Rim? Kommentér!